Capoeira Workshop i Barcelona

Som vi skrivit tidigare var vi i början på december på en capoeira workshop i Barcelona, närmare bestämt eventet Barcelona tem Dendê. Arrangör för evenemanget var Mestre Pezão och hans grupp Dendê de Maré.

I Barcelona samlades capoeiristas från grupper runt om i Europa och Brasilien för att träna in nya snygga moves, sjunga vackra sånger (bland annat Mestre Robervals nya låtar från CD:n) och för att spela med nya och gamla vänner i rodan.

Inte nog med att vi fick möjligheten att få inspiration av Mestre Roberval och Mestre Dirceu som båda höll i energifyllda träningspass, vi fick också möjligheten att träna och spela med ett stort antal contramestres, både från MQFSM och andra grupper runt om i Europa.

Efter en helg av hård träning, strandhäng och dans till sambamusik på Barcelonas torg är vi nu fulla med energi för att ta oss an decembermörkret och årets sista veckor av capoeiraträning. Dessutom är vi ordentligt laddade inför nästa år då vi har massor av planer.

Vill ni känna er lika inspirerade som oss föreslår vi att ni följer länken här nedan och tittar på hur det var i Barcelona.

Barcelona Tem Dendê 2018