Träningsläger i Göteborg – Succé!

Grupo de Capoeira Filhos de Angola i Göteborg bjöd in sina vänner från Stockholm och Växjö för att träna tillsammans helgen 14-15 februari. Capoeira Angola för hela slanten!

Vi lyckades höja temperaturen i den iskalla träningslokalen på Volrat Thamsgatan 14 med minst 50 grader. Det blev en hel del musikträning med fokus på Berimbau. Den fysiska träningen koncentrerades på basövningar och ”jogo de dentro”. Alla lovade dyrt och heligt att träna hårt på just dessa bitar för att renodla spelet. Capoeira de Angola är snyggt och tajt; ”Jogo de dentro jogo de fora, jogo bonito e o jogo de Angola”.

Det gjordes ett tappert försök att skapa lite kalas på lördagskvällen men den hårda träningen hade tagit ut sin rätt. De flesta kom i säng tidigt och träningen kom igång på utsatt tid på söndagen.

Allt berimbau-spelande ledde till krökta lillfingrar. Allt sjungande ledde till att rösten tog slut. Hugo som fyllde år fick spela mot alla i Roda de Capoeira Angola. Detsamma fick Pinhao göra eftersom han skulle resa hem till Portugal. Tiden räckte som vanligt inte till och vi längtar alla redan till nästa träningsläger. Mer Capoeira Angola åt folket!

Axé baba