Mestre Roberval

”…Mitt namn är Roberval do Espírito Santo, jag föddes den 20 november 1964 i Salvador, (Bahia, Brasilien), i stadsdelen Cosme de Farias. Jag är son till Maria José do Espírito Santo och Balbino do Espírito Santo. Vid 14 års ålder började jag involvera mig i Capoeira Angola, och första gången jag såg capoeira var i Mestre Alfredos akademi, på hans bakgård i Campo Velho. Mestre Alfredo var en vän till min far och lät mig träna och delta i rodorna. En annan capoeirista jag lärde känna i området var Mestre Celste som var från Mestre Pastinhas akademi. Det var framför allt från dessa två mästare som jag lärde känna Capoeira Angola.
Varje söndag gick jag till rodan i Mestre João Pequenos akademi i Forte de Santo Antonio och där lärde jag känna andra capoeiramästare från Bahia. Att spela med dessa mästare utvecklade min capoeira ordentligt…”

-Mestre Roberval

Roberval do Espirito Santo föddes 1964 i Salvador de Bahia, Brasilien. Han började lära sig Capoeira Angola vid 14 års ålder. 1981 träffade han Laércio, Rosalvo, Fabio och andra capoeristas. Tillsammans med Laércio grundade han gruppen Filhos de Angola. Han deltog i många olika rodas runt om i Salvador där han träffade och spelade med viktiga Mästare som João Pequeno, Moraes, Cobrinha, Curió, Lua de Bobó, João Grande för att nämna några. Så utvecklades och stärktes hans Capoeira.

Inspelning från 1984 – Salvador, Bahia.

Click here to add your own text

Secured By miniOrange