SLIDESHOW

Om gruppen

Grupo de Capoeira Angola Menino Quem Foi Seu Mestre, (fd. Filhos de Angola) i Stockholm är en ideell förening vars målsättning är att främja och bevara Capoeira Angola. Föreningen tillhör MQFSM Salvador – Brasil som har sin hemvist i Salvador, Brasilien. Det var i Salvador som gruppen grundades av Mestre Roberval do Esperito Santo.

Mestre Roberval har arbetat med Capoeira Angola i hela sitt liv och idag finns hans elever i Brasilien, Sverige, England, Frankrike, Spanien, Schweiz och Tyskland. I Brasilien bedriver även Mestre Roberval Capoeira Angolaverksamhet för barn och ungdomar från slumområden.

Förutom att genom träning främja och bevara Capoeira Angola arrangerar föreningen i Stockholm workshops och kurser i skolor. Vi har uppvisningar samt medverkar i olika kulturarrangemang.

Föreningen har figurerat i ett stort antal tidningar under årens lopp samt medverkat i Sveriges Television, Z TV och TV 4. MQFSM i Stockholm har systerföreningar i Växjö och Göteborg. Vi träffar även andra Capoeiraföreningar för gemensamma arrangemang och uppvisningar.

Föreningen bedriver även kursverksamhet och workshops för företag. Som en alternativ aktivitet på konferenser eller som friskvård för anställda är Capoeira Angola både kul och spännande.

Föreningen har erfarenhet av kurser på chefsseminarier, Cirkus Cirkör, Stockholms Musikkonservatorium, Balettakademin för att nämna några.

I samband med kommande besök av föreningens grundare, Mestre Roberval, planeras även barn- och ungdomskurser. Tveka inte att kontakta oss om ni tror att vi skulle passa er verksamhet eller om ni har några frågor.